Η Τορώνη είναι ένα μικρό χωριό της Σιθωνίας, της μεσαίας χερσονήσου της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία, η Τορώνη ήταν σύζυγος του Πρωτέα, γιού του Ποσειδώνα. Η αρχαία πόλη ιδρύθηκε από Χαλκιδείς αποίκους πιθανότατα τον 8ο αιώνα Π.Χ. Με την στρατηγική της θέση και τους πλούσιους πόρους της περιοχής η Τορώνη εξελίχθηκε ως μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Χαλκιδικής, δίνοντας ακόμα και το όνομα της στον "Τορωναίο" Κόλπο που βρίσκεται ανάμεσα στις χερσονήσους της Χαλκιδικής, Κασσάνδρα και Σιθωνία. Προς τον 17ο αιώνα οι ντόπιοι μεταφέρθηκαν στο μέρος όπου βρίσκεται η Τορώνη σήμερα. Το 1903 η αρχαία πολή κατστράφηκε από τους Οθωμανούς. Στην περιοχή βρίσκονται ερείπια της αρχαίας πόλης και επίσης μέρος του Κάστρου Λύκηθος, το οποίο είναι σήμα κατατεθέν της Τορώνης.

Σήμερα, η Τορώνη είναι ένα από τα πιο φημισμένα τουριστικά θέρετρα της Χαλκιδικής. Η παραλία με 2,5 χλμ χρυσαφένιας αμμουδιάς είναι μία από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες της Σιθωνίας και είναι ένα πολύ δημοφιλής προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές.

Η Τορώνη είναι ένα πολύ καλό σημείο για να ξεκινήσετε την εξερεύνηση της γύρω περιοχής. Σε απόσταση ενός χιλιομέτρου βρίσκεται το Πόρτο Κουφό, το μοναδικό φυσικό και ασφαλέστερο λιμάνι με πολύ όμορφη παραλία και παραδοσιακές ψαροταβέρνες. Ο Νέος Μαρμαράς σε απόσταση 23 χλμ είναι ακόμα ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθείτε με 2 ακόμα παραλίες και πλούσια νυχτερινή ζωή.

Άλλοι δημοφιλείς προορισμοί τις περιοχής είναι η Τριστινίκα, το Αζάπικο, το Καλαμίτσι και η Σάρτη!

Bookmark and Share
© 2015 www.lainisstudios.gr. All rights reserved | Επιλεγμένο στα 10 Κορυφαία Καταλύματα στην ΤΟΡΩΝΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ από το Halkidiki Net